Vård- och omsorgsboende

Andreas Ands Minne
Andreas Ands Minne
Sammanfattning Stiftelsen Andreas Ands Minne är ett mindre vård- och omsorgsboende med 29 platser i centrala Luthagen. Vi bedriver en professionell omvårdnad utifrån den enskildes individuella behov och önskemål, och där den enskildes intressen står i fokus.
Kontaktinformation  
Adress Sturegatan 22, 75223, Uppsala
Telefon - Allmän 018-535573
Telefon - Enhetschef 0704-932223
E-post victoria.wiksten@andreasand.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Omvårdnadsboende
Byggår 1965
Antal lägenheter/enheter 29
Storlek från 15 kvm
Hyra från 4000 kr
Kök/pentry
  1. Nej
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Stiftelsen Andreas Ands Minne
Webbsida Andreas Ands minne
Presentation  
Boendemiljö Stiftelsen Andreas Ands Minne är beläget i de centrala delarna av Luthagen. Fastigheten är renoverad under 2012. Här finns stora sällskapsutrymmen i en stilfull miljö. Vi har en rymlig matsal i anknytning till det egna köket . Från entreplanet kommer man ut till den stora altanen och vidare ut i trädgården där det finns frukträd, planteringar och en gåvänlig trädgårdsstig. Här finns även en trevlig fontän.
Mål och inriktning Stiftelsen Andreas Ands Minne är ett omvårdnadsboende med anor från 1925. Verksamheten finns i den trevliga stadsdelen Luthagen. Med 29 platser i vår egen fastighet är Stiftelsen Andreas Ands Minne ett litet och hemtrevligt boende. Till huset hör en stor uppvuxen trädgård. Vårt fokus ligger i ett gott kontaktmannaskap, många olika aktiviteter med guldkant och god hemlagad ekologisk mat. Vi vill skapa en positiv miljö och omsorg för dig som är i behov av särskilt boende.
Mat och måltider Vi har ett eget kök där all mat lagas från grunden.Våra kockar använder sig av de bästa, närproducerade råvarorna och måltiderna komponeras efter årstid . Stor vikt läggs vid fin dukning och fräscha blommor, på helgerna används ett särskilt finporslin. Vi firar de traditionella högtiderna väl och har som tradition att ordna speciella middagar till exempel Gåsmiddag, Kräft- och Surströmmingsfest.
Aktiviteter och social samvaro Stiftelsen Andreas Ands Minne erbjuder individuellt utformade aktiviteter som är anpassade för den enskildes egen förmåga och behov. Vi erbjuder gemensam aktivering tex: gruppgymnastik under ledning av sjukgymnast, sociala träffar, högläsning, andakter, underhållning , promenader, utflykter, tillgång till biblioteksservice och fester enligt tradition. Egna aktiviteter kan vara enskild gymnastik, taltidning, läsning, promenader, musikutövning mm. För aktiviteterna på Stiftelsen Andreas Ands Minne ansvarar en aktivitetsansvarig person, en aktivitetsgrupp, kontaktpersonen, arbetsterapeut, sjukgymnast och sjukgymnastassistent.
Personalens kompetens & bemanning I vårdgruppen ingår: Sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast, sjukgymnastassistent, arbetsterapeut och omvårdnadskordinator. Vi har även tillgång till en egen läkare. Kök: Kockar och serveringspersonal. Övriga: Verksamhetschef, tvätt/textilvårdare, aktivitetsansvarig, vaktmästare, lokalvårdare, personalansvarig och teknikansvarig.
Övrigt Kvalitetscertifierade enligt ISO 9002:1984 redan år 2000, vi har regelbunden tillgång till fotvård och frisör.