Vård- och omsorgsboende

Bernadotte vård- och omsorgsboende
Bernadotte vård- och omsorgsboende
Sammanfattning Bernadotte är vård- och omsorgsboende byggt 2009. Huset har 80 moderna lägenheter i fyra plan och ligger i trevliga Valsätra söder om centrum. Verksamheten drivs av Uppsala kommun.
Kontaktinformation  
Adress Bernadottevägen 1, 756 48, Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 87 61
Telefon - Enhetschef 018-727 87 34
E-post eva.manflod@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2009
Antal lägenheter/enheter 80
Storlek 32,3 - 39,2 kvm
Hyra 5340 - 5976 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Bernadotte, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Bernadotte ligger i Valsätra nära Valsätra kyrka. Buss nr 3 samt mjuka linjen nr 28 går förbi oss och stannar nära oss.
Mål och inriktning Bernadotte har 4 våningsplan, plan 0 och1 har lägenheter för demensboende, plan 2 och 3 har lägenheter för omvårdnad.
Mat och måltider Maten tillagas på Bernadotte. Frukt och grönsaker serveras dagligen.
Aktiviteter och social samvaro Vi har många aktiviteter i huset. Gemensamt erbjuder vi dagligen tidningsläsning, sittgymnastik och promenader varje dag i veckan. Varje våningsplan har sedan egna aktiviteter som varje våningsplans aktivitetsansvariga planerar. Bild och form har vi 1g/vecka och då kommer en lärare hit. Underhållning av trubadurer och musiker planeras in regelbundet och detta görs både för varje våningsplan och gemensamt.
Personalens kompetens & bemanning Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast ingår i arbetslaget. På alla plan arbetar 5 personer på fm. och 4 personer på em. På natten finns det 1 personal på varje våningsplan.. 3 st sjuksköterskor arbetar här 07.00 - 17.00 och en arbetsterapeut och en sjukgymnast .
Övrigt Fotvård och hårfrisör kommer hit regelbundet. Verksamheten är ISO certificerad och vi bedriver också egna kvalitetskontroller flera gånger / år.