Vård- och omsorgsboende

Björkgården
Sammanfattning Björkgården är en liten enhet med 22 lägenheter. Alla lägenheter ligger på bottenplan med en ombonad atmosfär. Utanför fönstren sträcker den lantliga miljön ut sig, med kohage och träddungar som grannar. Vi ser till att maten är trevligt framdukad, vintertid med tända ljus eller en värmande brasa. Vi finns i Knutby.
Kontaktinformation  
Adress Knutbyvägen 4, 740 12, Knutby
Telefon - Allmän 0174-270058
Telefon - Enhetschef 018-727 02 63
E-post johan.lagvik@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Omvårdnadsboende
Byggår 1958, om och tillbyggnad 1996
Antal lägenheter/enheter 22
Storlek 29 - 42 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Björkgården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Björkgården är en liten, hemtrevlig enhet med endast 22 lägenheter och tre små avdelningar. Här är ombonat, med tre små avdelningar, alla med eget kök och tv-hörna. Alla lägenheter ligger på bottenplan med en ombonad atmosfär. Utanför fönstren sträcker den lantliga miljön ut sig, med kohage och träddungar som grannar. En stor gräsmatta och lugna småvägar gör det lätt att ta promenader. Knutby är ett litet samhälle öster om Uppsala.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Här får du en mjuk start på vardagsmorgonen. Vår frukostvärdinna ser till att maten är trevligt framdukad och skapar stämning, vintertid med tända ljus eller en värmande brasa. Maten är lokalt tillagad och levereras från Knutby skola. Vi väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.
Aktiviteter och social samvaro Vår aktivitetssamordnare ordnar olika aktiviteter både gemensamt och individuellt. Det finns något som passar alla, bingo, bakning, högläsning, korsord eller varför inte en promenad. Det är bingo varje torsdag medan de andra aktiviteterna skiftar. Vi välkomnar alltid dina egna idéer. Om du inte vill delta i gemensamma aktiviteter så ser vi till att du får egen tid.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.