Vård- och omsorgsboende

Björklingegården
Sammanfattning Björklingegården är beläget mitt i ett trivsamt villaområde. Vi har 5 avdelningar med 6 – 9 lägenheter på en avdelning. Varje avdelning har hemtrevligt kök och matsal. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Stor vikt läggs vid vad varje person tycker om.Vi finns i Björklinge.
Kontaktinformation  
Adress Brorhjortsväg 7C, 743 63, BJÖRKLINGE
Telefon - Allmän 018-727 78 53
Telefon - Enhetschef 018- 727 78 56
E-post pia.johansson@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1963/1994
Antal lägenheter/enheter 33
Storlek 31 - 42 kvm
Hyra 4700 - 5424 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Den boende väljer själv
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Björklingegården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö -
Mål och inriktning Med vårt läge, mitt i ett trivsamt villaområde, rör det sig alltid människor i närheten. Under sommaren kan både boende och anhöriga spela boule tillsammans på vår boulebana. De som föredrar skugga kan följa spelet från vårt samlingsrum med stor altan ut mot trädgården. Det finns en närliggande badplats som vi gör utflykter till. Vi har 5 avdelningar med 6 – 9 lägenheter på en avdelning. Varje avdelning har hemtrevligt kök och matsal.
Mat och måltider Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Aktiviteter och social samvaro Vi slår oss ned och pratar sport med en, politik med någon annan. Vi kan ta med den inredningsintresserade till butik eller den som älskar djur till hästhagen. Vi erbjuder taktil massage för någon som har värk eller behöver lite extra omvårdnad en stund. Här kan du njuta i vårt spa, spela boule eller bingo eller sjunga tillsammans. Du kan ta promenader på egen hand och tillsammans gör vi utflykter till badplatsen, ordnar helgmys och många andra gruppaktiviteter med hjälp av vår äldrepedagog.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Våra vårdhundsteam är mycket uppskattade av de som valt att delta. Äldrepedagog finns hos oss. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.