Vård- och omsorgsboende

Dalbyhemmet
Dalbyhemmet
Sammanfattning Trädgården är en riktig oas om du bara vill vistas ute men ger också möjligheter om du är trädgårdsintresserad. Den stora balkongen på övre plan blir ett blommande uterum under sommaren. Vi har en demensavdelning med 19 platser och ett psykiatriboende med 21 platser. Boendet ligger vid Dalbyviken.
Kontaktinformation  
Adress Dalby 17, 755 91, Uppsala
Telefon - Allmän 018 - 727 80 45 eller 018 - 727 80 49
Telefon - Enhetschef 018 - 727 80 45
E-post lena.linden@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Psykiatriboende
Byggår 2006
Antal lägenheter/enheter 40
Storlek 26 - 31,6
Hyra 5047 - 5728 kr
Kök/pentry
  1. Nej
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Dalbyhemmet, Uppsala kommun
Webbsida Dalbyhemmet
Presentation  
Boendemiljö Här upplever du årstidernas växlingar och kan följa djurlivet på fågelbord och bland trädgrenar. Trädgården är en riktig oas om du bara vill vistas ute men ger också möjligheter om du är trädgårdsintresserad. Den stora balkongen på övre plan blir också ett blommande uterum under vår och sommar. Huset består av två våningar, där demensavdelningen ligger på bottenvåningen, och avdelningen för personer med psykiatriska funktionshinder finns på plan två. Som närstående har du möjlighet att övernatta i vårt gästrum i flygelbyggnaden vid behov.
Mål och inriktning Vi lägger stor vikt vid att den som vill ska få tillfällen att vistas utomhus. Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Varje våning har en stor, ljus gemensam matsal där vi äter tillsammans i små familjära grupper. Det går också bra att äta inne i den egna lägenheten. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.
Aktiviteter och social samvaro Vår äldrepedagog ordnar olika aktiviteter för varje dag. Kanske en stunds högläsning eller en liten utflykt med fikakorg för dig som vill göra något på egen hand. Här finns också ett spa där du kan ta ett härligt bubbelbad med avslappnande musik. I salen i flygelbyggnaden samlas de som vill handarbeta, spela bingo eller sällskapsspel, lägga pussel eller ägna sig åt andra aktiviteter i sällskap med andra. Då och då kommer trubadurer för musikunderhållning och varannan vecka ordnar kyrkan andakt och musikstund.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Äldrepedagog finns hos oss. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.