Vård- och omsorgsboende

Eriksdalsgården
Eriksdalsgården
Sammanfattning Här ser man ofta någon av våra vårdhundar ta vägen in genom entrén. Många boende har valt att träna med vårdhund. Ditt eget intresse är viktigt här, kanske vill du ta taxi in till centrum till din bokcirkel eller syjunta som träffats under många år. Vi finns i Luthagen.
Kontaktinformation  
Adress Norrlandsgatan 2, 752 29 Uppsala
Telefon - Allmän 018-7278874
Telefon - Enhetschef 018-7278879
E-post linda.alenius@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Omvårdnadsboende
Byggår 2001
Antal lägenheter/enheter 40
Storlek 30 - 37 kvm
Hyra 5086 - 5600 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Den boende väljer själv.
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Eriksdalsgården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Många vill gärna vistas utomhus. Vår skyddade uteplats på baksidan av huset, med stor gräsmatta och bänkar under träden, används flitigt under sommaren. Det centrala läget i stadsdelen Luthagen gör det lätt för anhöriga och vänner att ta sig hit och stanna för en fikastund. Vi har två luftiga, ljusa avdelningar med 20 lägenheter på varje plan. Lägenheterna har eget hygienutrymme och kylskåp. På tredje våningsplanet finns en bra träningslokal.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Varje våning har en stor och ljus gemensam matsal där vi äter tillsammans. Om önskemål finns kan man självklart få maten serverad inne i den egna lägenheten. Vår stora och skyddade innergård gör det enkelt att äta ute under sommartid. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.
Aktiviteter och social samvaro Ditt eget intresse är viktigt när du bor hos oss. Det styr vilka aktiviteter vi ordnar. Någon väljer att ta taxi in till centrum för att fortsätta i sin bokcirkel eller syjunta som träffats under många år. Din kontaktman har tid avsatt för att hjälpa dig att planera och genomföra det du inte klarar helt på egen hand längre. Du kan gå på sköna promenader, lyssna på musik, spela bingo och sällskapsspel eller lösa korsord, träna med vårdhund och ha gymnastik på egen hand eller gemensamt. Vi ordnar gärna fester efter dina önskemål.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Våra vårdhundsteam är mycket uppskattade av de som valt att delta. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.