Vård- och omsorgsboende

Ferlin
Ferlin
Sammanfattning Ferlins äldreboende öppnade den 7 januari 2010. Huset har 70 lägenheter i fyra plan och ligger i den gröna stadsdelen Löten strax norr om centrum. Verksamheten drivs av Vardaga på uppdrag av Uppsala kommun.
Kontaktinformation  
Adress Ferlinsgatan 31 A, 754 28 Uppsala
Telefon - Allmän 018-7278890
Telefon - Enhetschef 0708-689280
E-post
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende, Psykiatriboende
Byggår 2010
Antal lägenheter/enheter 70
Storlek 31,8 - 46,2 kvm
Hyra 4990 - 6026 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet ComHem
Utförare Vardaga
Webbsida https://www.vardaga.se/verksamheter/ferlin/
Presentation  
Boendemiljö Ferlin är beläget i ett grönt område med goda möjligheter till promenader och utevistelse. Ferlin ligger I närheten av Heidenstams torg där apotek, ICA, frisör, pizzeria och vårdcentral finns. Buss nr 2 samt mjuka linjen nr 41 går förbi oss och stannar nära oss. Utformningen av inredningen har grundat sig på bland annat forskning om äldre och dementas upplevelse av färg, mönster och kontraster. Resultatet är en trivsam och ovanligt färgrik inredning som uppskattas av både boende, anhöriga och personal.
Mål och inriktning Verksamheten erbjuder platser för boende med demenssjukdom, platser för somatiska sjukdomar, omvårdnadsplatser men också platser för boende med psykogeriatrisk sjukdom.
Mat och måltider Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål Vi äter tillsammans men maten kan också serveras på rummet för den som så önskar. Vi uppmärksammar och firar högtider tillsammans med mat och dryck och trevlig dukning.
Aktiviteter och social samvaro Till Ferlin kommer kyrkan och håller gudstjänst. Vi har också externa och interna underhållare som kommer till boendet. Vi har högläsning och andra gemensamma aktiviteter. Här finns också goda möjligheter till utomhusaktiviteter med både promenader och trädgårdsaktiviteter.
Personalens kompetens & bemanning Sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast ingår i arbetslaget.
Övrigt Frisör och fotvård kommer regelbundet till Ferlin och vi hjälper till att boka tider för detta.