Vård- och omsorgsboende

Ferlin
Ferlin
Sammanfattning Vård- och omsorgsboendet Ferlin togs i bruk år 2010 och är beläget i Löten strax norr om Uppsala centrum, ett område med grönska och närhet till utevistelse. Boendet har en färgrik inredning och erbjuder 70 trevliga lägenheter. Möjlighet till parboende. Leva Livet-teamet stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor och intressen. Vi värnar om god vård och omsorg samt livskvalitet för dig. Vår Silviasyster har extra kompetens inom demenssjukdomar och vår vårdhund är mycket omtyckt. Ferlin drivs av Förenade Care som är ett familjeföretag.
Kontaktinformation  
Adress Ferlinsgatan 31 A, 754 28 Uppsala
Telefon - Allmän Plan 1: 018-727 88 91, 072-085 62 33, Plan 2: 018-727 88 92, 018-727 88 95, 072-085 63 58 Plan 3: 018-727 88 93, 018-727 88 96, 072-085 63 68. Plan 4: 018-727 88 94, 018-727 88 97, 072-085 63 94
Telefon - Enhetschef Verksamhetschef: Lena Gustavsson 0739-015 636, Bitr.: Camilla Johansson 072-085 70 59
E-post lenag@forenadecare.com
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende, Psykiatriboende
Byggår 2010
Antal lägenheter/enheter 70
Storlek 31,8 - 46,2 kvm
Hyra 5090 - 6147 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet Vårdtagaren väljer själv vilken teleoperatör man vill teckna abonnemang hos. TDC är bredbandsleverantör.
Utförare Förenade Care AB
Webbsida www.forenadecare.com
Presentation  
Boendemiljö Beläget i området Löten strax norr om Uppsala Centrum. Varje lägenhet består av ett rum med tillhörande pentry samt badrum. Lägenheten är utrustad med vårdsäng och trygghetslarm. I övrigt möblerar hyresgästen med sina personliga tillhörigheter. Avdelningarna har öppen planlösning vilket skapar möjlighet till gemenskap och samvaro. Varje avdelning har en stor balkong/terrass. På baksidan av huset har vi tillgång till en trädgård. Närhet till fina promenadstråk.
Mål och inriktning Vi utgår ifrån en humanistisk människosyn utifrån att alla människor har lika värde. Vi strävar efter att du så långt det bara är möjligt ska få leva ditt liv utifrån dina egna önskemål och förutsättningar. Vårt mål är att du som kund ska känna delaktighet, självbestämmande, trygghet och känna meningsfullhet i tillvaron. Vi värnar om ett gott bemötande och respekt för individen.
Mat och måltider Vi är måna om att vårdtagarna ska uppleva en så hemlik miljö som möjligt och att atmosfären ska vara trivsam. Måltiderna ska vara lugna/trevliga samt bidra till social samvaro och gemenskap. Vi äter även med ögat och fokuserar på dukning samt servering och lägger extra tonvikt på att göra skillnad mellan vardag och fest. Vi serverar mat från Familjen Dafgård utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost. Dessert serveras dagligen och på lördag och söndag serverar vi trerätters.
Aktiviteter och social samvaro Ferlin har en Leva Livet Inspiratör vars uppgift är att tillsammans med Leva Livet Ombud skapa en meningsfull tillvaro för våra boenden. Tillsammans planerar de aktiviteter utifrån de boendes önskemål och behov. Exempel på aktiviteter kan vara bingo, ballongtennis, gymnastik, tipspromenader, musikkryss. När säsongen tillåter flyttar vi ut våra aktiviteter i trädgården där vi planterar blommor/kryddor, grillar eller bara tar en kopp kaffe i solen. På verksamheten finns vårdhund vilket är mycket uppskattat. Utflykter arrangeras regelbundet liksom pubkvällar, spa, vernissager och kulturkvällar.
Personalens kompetens & bemanning Vi arbetar i team bestående av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, gruppledare, arbetsterapeut, sjukgymnast, vårdhundsförare samt Leva Livet Inspiratör. Kvällar/helger/nätter finns tillgång till joursjuksköterskor samt jourläkare. Patientansvarig läkare utgår från Nyby vårdcentral. I verksamheten finns också vaktmästare/lokalvårdare. Ansvarig för verksamheten är en verksamhetschef som till sin hjälp också har en biträdande verksamhetschef.
Övrigt Ferlin har en Leva Livets Inspiratör vars främsta uppgift är att skapa en meningsfull tillvaro för våra boende. Till sin hjälp har hon Leva Livet Ombud på varje avdelning. Vi arbetar även med vårdhund på remiss med framgångsrikt och uppskattat resultat. I verksamheten finns även en Silviasyster med extra kompetens inom demenssjukdomar. Vi samverkar med övriga Silviasystrar inom Förenade Care och vårt Silviasysterteam. Värdegrundsledare, internrevisorer samt kvalitetsansvarig finns också på Ferlin.