Vård- och omsorgsboende

Fortuna-Onnela
Fortuna-Onnela
Sammanfattning Fortuna-Onnela är ett livsstilsboende med inriktning utevistelse och trädgård. Här finns 20 lägenheter för finsktalande; en avdelning med demensinriktning och en inriktad mot omvårdnad. Vi lägger stor vikt vid utevistelse och har dagligen en personal som är schemalagd för att vara ute med de boende.
Kontaktinformation  
Adress Stenbrohultsvägen 6, 757 58 Uppsala
Telefon - Allmän 018-16 20 60
Telefon - Enhetschef 070-4485520
E-post maria.hokervall@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2012
Antal lägenheter/enheter 20
Storlek 32 kvm
Hyra 6100
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Attendo Sverige
Webbsida Attendo Fortuna Onnela
Presentation  
Boendemiljö Attendo Fortuna-Onnela är beläget i Sävja. Runt knuten finns en härlig skog som inbjuder till promenader. Vi har även en stor trädgård med bland annat lusthus och hönshus. Attendo Fortuna-Onnela har två våningar, med 20 lägenheter på varje plan. Lägenheterna är på ca 32 kvm och har en köksdel och ett stort badrum. Varje våning är uppdelade i två avdelningar med varsitt vardagsrum och en matdel. I huset finns även en bastu.
Mål och inriktning Målet för vår verksamhet är att skapa en meningsfull och trygg tillvaro utifrån de boendes egna förutsättningar och behov. Våra ledord är kompetens, engagemang och hjälpsamhet. Attendo Fortuna-Onnela är ett livsstilsboende med inriktning utevistelse och trädgård. Det finns dagligen en personal schemalagd för att vara ute med brukarna och vi anpassar aktiviteterna till vår inriktning.
Mat och måltider Måltiderna serverar vi i vår gemensamma matsal. Om önskemål finns kan man självklart få maten serverad på sitt rum. Lunch och middag levereras från Dafgård och vi tillreder den på plats. Frukost, eftermiddagsfika och kvällsmål tillreder vi själva i köket på respektive avdelning. Måltiden utgör en stor del av dagen och vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska bli en lugn och trevlig stund för samvaro.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt, allt utifrån brukarnas önskemål och behov. Vi har en aktivitetsansvarig undersköterska som planerar veckans aktiviteter som i största möjliga mån har anknytning till vårt koncept utevistelse och trädgård. När vädret tillåter har vi mycket aktivitet i vår trädgård, så som att plantera, mata fåglar, ta hand om hönsen, promenera och sitta i lusthuset och ha det lugnt och skönt. Vi lägger även stor vikt vid att fira heldagar. Eftersom vi firar både de svenska och finska högtiderna får vi fler tillfällen till fest.
Personalens kompetens & bemanning Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, lokalvårdare och verksamhetschef. En dietist finns centralt på Attendo som kan ge oss stöd när behov finns. På den finskspråkiga avdelningen ansvarar Sävja vårdcentral för läkarbemanningen och på korttidsavdelningen är det Ekeby Hälsocenter som har läkaransvaret.
Övrigt Vi hjälper de brukare som önskar att boka tid för fotvård, frisör och tandvård.