Vård- och omsorgsboende

Attendo Fortuna-Onnela
Attendo Fortuna-Onnela
Sammanfattning Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller omvårdnadstöd, beläget i Sävja i Uppsala. Vi är ett livsstilsboende och arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård. Här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan. Här finns 40 ljusa, moderna och trivsamma lägenheter fördelade på två våningsplan. Lägenheterna, som är på ca 32 kvm, har tillgänglighetsanpassade badrum samt ett pentry. Vi har en stor, fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.
Kontaktinformation  
Adress Stenbrohultsvägen 6, 757 58 Uppsala
Telefon - Allmän 018-16 20 60
Telefon - Enhetschef 070-4485520
E-post Maria.probst@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2012
Antal lägenheter/enheter 20
Storlek 32 kvm
Hyra 6100
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Attendo Sverige
Webbsida Attendo Fortuna Onnela
Presentation  
Boendemiljö Attendo Fortuna-Onnela är beläget i Sävja. Runt knuten finns en härlig skog som inbjuder till promenader. Vi har även en stor trädgård med bland annat lusthus och hönshus. Attendo Fortuna-Onnela har två våningar, med 20 lägenheter på varje plan. Lägenheterna är på ca 32 kvm och har en köksdel och ett stort badrum. Varje våning är uppdelade i två avdelningar med varsitt vardagsrum och en matdel. I huset finns även en bastu.
Mål och inriktning Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust. Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Mat och måltider Våra menyer är framtagna av Attendos kostchef. Maten som serveras kommer till viss del från Familjen Dafgårds men tillreds och kompletteras med tillbehör på boendet. Du har möjlighet att tycka till om maten och måltidssituationen. Personalen bakar ofta kaffebröd som serveras till eftermiddagsfikat, är du intresserad får du gärna vara med och baka. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnad mellan vardag och fest. Därför dukar vi gärna fint så ofta tillfälle ges.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt, allt utifrån brukarnas önskemål och behov. Vi har en aktivitetsansvarig undersköterska som planerar veckans aktiviteter som i största möjliga mån har anknytning till vårt koncept utevistelse och trädgård. När vädret tillåter har vi mycket aktivitet i vår trädgård, så som att plantera, mata fåglar, ta hand om hönsen, promenera och sitta i lusthuset och ha det lugnt och skönt. Vi lägger även stor vikt vid att fira heldagar. Eftersom vi firar både de svenska och finska högtiderna får vi fler tillfällen till fest.
Personalens kompetens & bemanning Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, lokalvårdare och verksamhetschef. En dietist finns centralt på Attendo som kan ge oss stöd när behov finns. Det är Familjeläkarna Luthagen som har läkaransvaret.
Övrigt Vi hjälper de brukare som önskar att boka tid för fotvård, frisör och tandvård.