Vård- och omsorgsboende

Glimmervägen
Glimmervägen
Sammanfattning Glimmervägens vårdboende är ett äldre- och demensboende beläget i stadsdelen Eriksberg, Uppsala. Huset är byggt i tre våningar och har stora svängda balkonger som löper längs hela baksidan mot en lummig bakgård. Bussar in till Uppsala centrum stannar precis utanför på gatan. Varje våning har mellan 16 och 17 lägenheter och totalt finns det 50 lägenheter på Glimmervägen. 34 lägenheter är avsedda för äldreomsorg och 16 lägenheter för personer med demenssjukdom. Glimmervägen har dygnet runt omsorg med sjuksköterskor, undersköterskor samt sjukgymnast och arbetsterapeut. På Glimmervägen finns även en certifierad vårdhund och vårdhundsförare. Läkarbesök sker två gånger per vecka med läkare från Landstinget.
Kontaktinformation  
Adress Glimmervägen 3, 752 41 Uppsala
Telefon - Allmän 018 – 430 09 51 (våning 1)018 – 430 09 52 (våning 2)018 – 430 09 53 (våning 3)018 – 430 09 54 (Samordnare)018 – 430 09 55 (Sjuksköterska vån 1)018 – 430 09 56 (Sjuksköterska vån 2)018 – 430 09 57 (Sjuksköterska vån 3)
Telefon - Enhetschef 018-4300950
E-post charlotte.haggren@ansvarochomsorg.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1999
Antal lägenheter/enheter 50
Storlek -
Hyra 4972 - 5033
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet Comhem
Utförare A&O Ansvar och Omsorg AB
Webbsida http://www.ansvarochomsorg.se/glimmervagen/
Presentation  
Boendemiljö Glimmervägens vårdboende är ett äldre- och demensboende beläget i stadsdelen Eriksberg, Uppsala. Huset är byggt i tre våningar och har stora svängda balkonger som löper längs hela baksidan mot en lummig bakgård. Bussar in till Uppsala centrum stannar precis utanför. Närhet till service på Västertorg. Varje våning har mellan 16 och 17 lägenheter och totalt finns det 50 lägenheter på Glimmervägen. 34 lägenheter är avsedda för äldreomsorg och 16 lägenheter för personer med demenssjukdom. .
Mål och inriktning På Glimmervägen vill vi skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende. Vårt mål är att de boende ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet. Vi vill att de som bor hos oss ska uppleva sitt nya boende som ett hem. Ett hem där man känner sig trygg i vetskapen om att det alltid finns någon till hands om jag skulle behöva hjälp eller sällskap. Vi vill vårda efter vår vision som vi kallar Hela människan – hela livet. Detta betyder att vi alltid vill se och respektera varje boende som en hel människa även om sinnen eller kroppsliga funktioner är försvagade. Vi vill möta alla de behov som varje individ har hela livet och värna om den boendes integritet och självbestämmanderätt.
Mat och måltider Matleverantör är Dafgårds och vi jobbar med att få måltidssituationen lugn och trivsam och att det är skillnade mellan vardag och helg.
Aktiviteter och social samvaro Arbetar aktivt med att ha ett rikt underhållningsprogram och meningsfulla aktiviteter
Personalens kompetens & bemanning Har sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut i tilllägg till undersköterskor och vårdbiträden. Läkare från landstinget kommer till boendet varje vecka.
Övrigt Arbetar med vårdhundsteam och fotvårdare kommer regelbundet