Vård- och omsorgsboende

Granbommen
Granbommen
Sammanfattning Välkommen till Granbommen som ligger i lugn och vacker bruksmiljö vid Hammardammen i Vattholma. Vår trädgård erbjuder utevistelse från tidig vår till sen höst och skapar möjlighet till många soliga kaffestunder och luncher i skuggan. Områdets cykelvägar ger oss goda förutsättningar till en promenad i omgivningarna. Boendet omfattar tre enheter vård- och omsorgsboende och en demensenhet.
Kontaktinformation  
Adress Malmvågsvägen 9, 743 50 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 75 83
Telefon - Enhetschef 018-727 67 40
E-post kristin.wahl@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1996
Antal lägenheter/enheter 31
Storlek 35 - 45 kvm
Hyra 47688 - 80064
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Väljs av den boende själv.
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Granbommen, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Vattholma ligger ca 2 mil nordöst om Uppsala. Upptåget stannar i Vattholma och boendet nås efter ca 15-20 minuters promenad. Med bil kommer du enkelt via E4. Här bor du i lägenhet med fransk balkong och med gemensamma utrymmen i kök, vardagsrum och balkong/uteplats. Vår fina trädgård på baksidan av huset ligger med vacker utsikt mot ån.
Mål och inriktning På Granbommen planerar vi omvårdnad och aktiviteter efter dina förmågor och behov – när du föredrar att stiga upp, vilken musik du vill lyssna på, vilka aktiviteter du vill delta i osv. Hos oss får du en kontaktperson som tillsammans med sjuksköterskan ger stöd för din trivsel och ditt välbefinnande. Han eller hon ansvarar i överenskommelse med dig för din omvårdnad, skötsel av din lägenhet och dina kläder. Sjuksköterskan är ansvarig för den medicinska vården. Granbommen är ditt hem och anhöriga och vänner är självklart välkomna för besök.
Mat och måltider Granbommens måltider levereras från ett av kommunens egna kök inom Måltidsservice, som lägger vikt vid ekologiska och närproducerade råvaror. Du väljer om du vill äta tillsammans med andra boende eller i din egen lägenhet. Vi uppmärksammar helger och högtider med mat, dekoration och pyssel.
Aktiviteter och social samvaro Vi ordnar regelbundet aktiviteter som promenader, sång och musik, film, högläsning och utflykter. Vi samarbetar med frivilligorganisationer som Röda Korset, SPF, PRO och Svenska kyrkan. Vi vill ge dig möjlighet att så långt det går få utlopp för dina egna intressen. Varje vecka har du en halvtimme tillsammans med din kontaktman för en aktivitet du själv väljer
Personalens kompetens & bemanning Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt i vår verksamhet och sjuksköterska arbetar här på dagtid. Läkare som är knutna till oss från närliggande vårdcentral ansvarar för regelbundna besök och akuta insatser. Vi har också ett nära samarbete med sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut.
Övrigt Fotvård och frisör kommer regelbundet till boendet, tid bokas inför varje besök