Vård- och omsorgsboende

Hagundagården
Hagundagården
Sammanfattning En dag här ska kunna se ut som en dag hemma. Kanske vill du baka, så frö eller räfsa löv ute på gården. Äldrepedagogen tar tillvara utemiljöer och vi äter gärna lunch vid fontänen eller vid skogsbrynet. Här ställer vi upp terrassdörrarna så fort vädret tillåter för att släppa in sol och luft. Vi finns i Vänge.
Kontaktinformation  
Adress Arkitektvägen 1, 740 20 Vänge
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 072-222 87 97
E-post carola.bertolino@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1968 med tillbyggnad 1993
Antal lägenheter/enheter 42
Storlek 28,8 - 49,5 kvm
Hyra 4900 - 5700 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Hyresgästen väljer sin egen telefonileverantör.
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Hagundagården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Lägenheterna och alla gemensamma ytor ligger i markplan med stora skyddade innergårdar mellan husens flyglar. Här kan vi ställa upp terrassdörrarna så fort vädret tillåter och göra det enklare för dig att gå en runda i trädgården eller slå dig ner utomhus när du själv vill. Vi har stort allrum med kamin, träningslokal och ett rum för avkoppling och aktiviteter. Hagundagården ligger en mil utanför Uppsala i villaområdet Vänge.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Lunchen kan serveras intill fontänen eller vid vårt eget uteviste med grillplats i skogbrynet. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.
Aktiviteter och social samvaro Vår äldrepedagog har specialkompetens i hur man tar tillvara utemiljöer. Är vädret vackert väljer vi kanske att göra sittgympa och balansövningar utomhus i stället för inne. Vi tar tillvara och njuter av alla årstider och väder, utomhus men också inomhus där vi kan samlas kring brasan för eftermiddagsfika en regnig dag. Vi har frågesport, poängpromenad, djurbesök, bingo och minnesaktiviteter. Du får avslappnande massage av händer eller fötter till lugn musik.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Våra vårdhundsteam är mycket uppskattade av de som valt att delta. Äldrepedagog finns hos oss. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.