Vård- och omsorgsboende

Hasselparken
Hasselparken
Sammanfattning Hasselparken ligger i stadsdelen Salabackar, cirka 2 km från Uppsala centrum. Här finns 69 lägenheter på enheter med inriktning omvårdnad respektive demens. Äldreboendet är byggt 2006, lokalerna är ljusa och moderna. Varje plan har stora balkonger med utsikt över gården. Här finns en fin trädgård med blommor, parkbänkar och fontän för utevistelser och fikastunder.
Kontaktinformation  
Adress Årstagatan 23A, 754 34 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 018-727 73 21
E-post bodil.malmberg@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2006
Antal lägenheter/enheter 69
Storlek 30 - 32,2 kvm
Hyra 4660 - 4803 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Hasselparken, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Hasselparken ligger i en omtyckt stadsdel, med nära till torghandel på Vaksala torg och Brantings torg med bland annat konditori, apotek och närbutik. Huset består av fyra våningar. På varje våningsplan finns ett kök, gemensamt matrum och två gemensamma vardagsrum. På entréplanet finns ett aktivitetsrum och ett rum för ”spa”.
Mål och inriktning Vi ser till det friska hos varje boende och uppmuntrar varje persons egna förmågor. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund och lägger stor vikt vid bemötande.
Mat och måltider Hasselparkens måltider levereras från kommunens egen verksamhet Måltidsservice. De boende bjuds in att delta i förberedelserna, till exempel att duka. Varje boende väljer själv om han eller hon vill äta i det gemensamma matrummet eller i den egna lägenheten. Maten anpassas efter den enskildes behov och vi erbjuder special- och konsistensanpassad kost. Ofta bakar medarbetarna till fikastunden.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter, utifrån de boendes intressen och önskemål. Vi uppmuntrar till utevistelse, som promenader eller att umgås på gården eller pyssla i odlingslådor. Andra aktiviteter kan vara pussel, korsord, frågesport, tidningsläsning, sittgymnastik. Vi har grillkvällar, modevisning, skönhetsstunder och underhållning. Flera av våra aktiviteter ordnas i samarbete med Kultur i vården, kyrkan och lokala föreningar
Personalens kompetens & bemanning Alla våningsplan är bemannade med omvårdnadspersonal dygnet runt. Här finns utbildad Silviasyster, sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Varje vecka kommer husläkare till Hasselparken. Kväll, natt och helg finns tillgång till joursjuksköterska och jourläkare. Aktivitetshandledare planerar för sittjympa och aktiviteter.
Övrigt Hasselparken samarbetar med frisör och fotvård som kommer till boendet. Under vardagar finns ett litet café öppet dit även Hasselparkens boende är välkomna.