Vård- och omsorgsboende

Höganäs vårdboende
Höganäs vårdboende
Sammanfattning Höganäs äldreboende är ett omsorg- och demensboende centralt beläget i Uppsala, cirka 15 minuter gångpromenad från centralstationen. Huset består av två våningar och har en trevlig avskild utemiljö bakom huset. Boendet består av tre avdelningar varav en avdelning för demensomsorg, de övriga två är omvårdnadsavdelningar. På en av omvårdnadsavdelningarna finns det även en lägenhet avsedd för växelvård och korttidsboende. Totalt finns 50 lägenheter i huset, respektive avdelning har mellan 16 och 17 lägenheter.
Kontaktinformation  
Adress Torkelsgatan 42, 753 29 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 018 - 430 04 84
E-post hoganas@ansvarochomsorg.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2001
Antal lägenheter/enheter 49
Storlek 29 - 41 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Comhem
Utförare A&O Ansvar och Omsorg AB
Webbsida http://www.ansvarochomsorg.se/hoganas/
Presentation  
Boendemiljö Beläget cirka 15 minuters gångpromenad från centralstationen och konserthuset, med direkt närhet till Höganäsparken och en förskola i närområdet. Boendet består av två våningar med tre avdelningar om totalt 50 lägenheter. Här finns hiss, stor balkong eller uteplats i anslutning till avdelningarna och en gemensam uteplats med trädgård och promenadslingor.
Mål och inriktning På Höganäs vill vi skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende. Vårt mål är att de boende ska känna värme, omtanke och trygghet samt ha kvar sin personliga integritet hela livet. Vi vill att de som bor hos oss ska uppleva sitt nya boende som ett hem. Ett hem där man känner sig trygg i vetskapen om att det alltid finns någon till hands vid behov av hjälp eller sällskap. Vi vill vårda efter vår vision som vi kallar "Hela människan – hela livet". Detta betyder att vi alltid vill se och respektera varje boende som en hel människa även om sinnen eller kroppsliga funktioner är försvagade. Vi vill möta alla de behov som varje individ har hela livet och värna om den boendes integritet och självbestämmanderätt.
Mat och måltider Matleverantör är Sodexo och vi jobbar med att få måltidssituationen lugn och trivsam och att det är skillnad mellan vardag och helg.
Aktiviteter och social samvaro Aktiviteter i grupp och enskilt varje dag. Personal ordnar, tillsammans med sjukgymnast och arbetsterapeut, sittgympa, boule osv. Musikunderhållning utifrån av kyrka och kultur i vården. Försäljning från Sveriges Seniorshop. Korvgrillning på uteplatsen. Utflykter till stan och Gränbycentrum, gruppaktiviteter med vårdhund. Kafferep i aktivitetsrummet.
Personalens kompetens & bemanning Höganäs har dygnet runt omsorg med sjuksköterskor, undersköterskor samt sjukgymnast och arbetsterapeut. På Höganäs finns även en certifierad vårdhund och vårdhundsförare. Läkarbesök sker två gånger per vecka med läkare från Region Uppsala.
Övrigt Fotvård och frisör kommer till enheten. Vårdhundteam finns till 30% i verksamheten.