Vård- och omsorgsboende

Karl-Johansgården
Karl-Johansgården
Sammanfattning Karl-Johansgården ligger i stadsdelen Svartbäcken. De tre byggnaderna består av 92 lägenheter, nära Fyrisåns lummiga stränder och med promenadvägar in till Uppsala centrum. Nära grannar är en träffpunkt för seniorer, Svartbäcksgårdens rehabiliteringscentrum och ett litet centrum med vårdcentral och apotek. Nära till café och flera restauranger i närområdet. Bra bussförbindelser.
Kontaktinformation  
Adress Svartbäcksgatan 52, 753 33 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 70 35
Telefon - Enhetschef 018-727 70 60 / 018-727 65 81
E-post johan.lagvik@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1963
Antal lägenheter/enheter 92
Storlek 27 - 47 kvm
Hyra 2479 - 4938 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Nej
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Comhem
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Karl-johansgården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Karl-Johansgården ligger i Svartbäcken i närheten av Fyrishov längs med Fyrisån. Flertal bussförbindelser 14,102,110,111,115 samt mjuka linjen 42. Affärscentrum finns i närheten. I närområdet finns en restaurang för äldre som drivs av Måltidsservice inom Uppsala kommun. Inomhusmiljön är äldre och hemtrevlig
Mål och inriktning Plan 0,1 och 3 är omvårdnadsboende. Plan 2 är demensboende.
Mat och måltider Maten tillagas i restaurangen av Måltidsservice, Uppsala kommun. Färskt bröd, frukt och grönsaker serveras dagligen. Vi har pedagogiska måltider.
Aktiviteter och social samvaro Vi har aktiviteter i huset. Vi erbjuder dagligen tidningsläsning/ högläsning, sittgymnastik och promenader. Varje våningsplan har sedan egna aktiviteter som varje våningsplans aktivitetsansvariga planerar. Bild och form av utbildad konstnär. Finns även utrymme för individuella önskemål. Underhållning av trubadurer och musiker planeras in regelbundet och detta görs både för varje våningsplan och gemensamt i aulan.
Personalens kompetens & bemanning Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast ingår i arbetslaget. Legitimerad personal: sjuksköterskor arbetar dagtid, 7.00 - 17.00. Kvällar och heldagar bemannas med externa sjuksköterskor. Nattetid kommunens joursköterskor. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga dagtid. Medicinsk rond görs av läkare från Samariterhemmets vårdcentral två gånger/vecka. Vårdplanering tillsammans med närstående utförs minst en gång/år.
Övrigt Vårdcentral, apotek, fotvård och frisör finns i samma byggnad Vi arbetar med BPSD på demensplanen samt med Senior Alert på alla plan. Vårdhund kommer och besöker verksamheten. Verksamheten är ISO certifierad och vi bedriver också egna kvalitetskontroller flera gånger / år.