Vård- och omsorgsboende

Lillsjögården
Lillsjögården
Sammanfattning Välkommen till Lillsjögården, ett hemlikt boende i trygg miljö. Lillsjögården ligger lugnt och naturnära i centrala Almunge. Lillsjögården är ett vårdboende för dig med omvårdnadsbehov och för dig som drabbats av demenssjukdom.
Kontaktinformation  
Adress Lillsjövägen 14 D, 740 10 Almunge
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 018-727 67 77
E-post Kerstin.Stalnabb@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1960, om- och tillbyggt 1995
Antal lägenheter/enheter 41
Storlek 33 - 41 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Hyresgästen väljer och bekostar själv den leverantör de önskar.
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Lillsjögården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Lillsjögården består av två våningsplan med totalt 41 lägenheter varav åtta lägenheter för personer med demenssjukdom. Alla lägenheter är ljusa och rymliga samt utrustade med trygghetslarm och handikappanpassad toalett med dusch. På varje avdelning finns ett hemtrevligt kök och ett vardagsrum där vi träffas för att äta tillsammans och för att umgås. I vardagsrummet finns tv och möjlighet att lyssna på radio eller musik. Vi har gemensamma uteplatser och inglasade balkonger med bekväma sittplatser bland blommor och ibland tomatplantor eller jordgubbar vi odlat tillsammans.
Mål och inriktning Vi planerar omvårdnad och aktiviteter efter dina förmågor och behov – när du föredrar att stiga upp, vilken musik du vill lyssna på, vilka aktiviteter du vill delta i osv. Hos oss får du en kontaktperson som tillsammans med sjuksköterskan ger stöd för din trivsel och ditt välbefinnande. Han eller hon ansvarar i överenskommelse med dig för din omvårdnad, skötsel av din lägenhet och dina kläder. Sjuksköterskan är ansvarig för den medicinska vården. Lillsjögården är ditt hem och anhöriga och vänner är självklart välkomna för besök.
Mat och måltider Lillsjögårdens måltider levereras från ett av kommunens egna kök inom Måltidsservice, som lägger vikt vid ekologiska och närproducerade råvaror. Varje avdelning på boendet har egen matplats med kök. Vi uppmärksammar helger och högtider med mat, dekoration och pyssel.
Aktiviteter och social samvaro Vi planerar omvårdnad och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. Vi erbjuder vardagsaktiviteter flera gånger i veckan, till exempel att läsa tidning eller lösa korsord tillsammans, kortspel, musikstund, inomhusspel och sittgympa. En timme i veckan väljer du själv vad du vill göra tillsammans med din kontaktman. Vi uppmärksammar också olika högtider genom festligheter som midsommarfest och kräftskiva. Vi har även regelbundet myskvällar med exempelvis dans som brukar vara mycket uppskattade.
Personalens kompetens & bemanning Ytterst ansvarig är vår verksamhetschef. På varje avdelning arbetar omvårdnadspersonal samt en gruppchef. Du har tillgång till en sjuksköterska och omvårdnadspersonal dygnet runt, såväl vardagar som helger. En läkare är knuten till enheten och gör besök en dag i veckan och vid behov.
Övrigt Vår aktivitetsansvarig är boendets kulturombud. Hos oss finns Biblioteksservice vilket innebär att Uppsala stadsbibliotek tillhandahåller böcker, ljudböcker, tidningar och musik för utlåning. Vi samverkar med en närliggande förskola men även med olika frivilligorganisationer. Vi har besök av 4H gård, pensionärskörer, förläsare, hembygdsföreningen, pensionärsföreningar med flera och har en väl fungerande och uppskattad volontärverksamhet. Här finns tillgång till fotvårdare som besöker boendet efter önskemål. Almunge församling har andakts- och musikstunder på Lillsjögården och församlingens diakon besöker boendet regelbundet.