Vård- och omsorgsboende

Linné
Linné
Sammanfattning Linné är ett modernt boende med 80 lägenheter i området Sävja, söder om Uppsala. Här finns skogen som nära granne och från den stora altanen som löper längs med matsalen på varje våningsplan ser du ut över ett fint grönområde med gångstigar. Hissen i anslutning till altanen tar dig snabbt ner och upp från trädgården. I bottenplanet finns aktivitetsrum och en restaurang för boende.
Kontaktinformation  
Adress Stenbrohultsvägen 93, 757 58 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 80 38
Telefon - Enhetschef 018-727 85 51
E-post jessica.gustafsson@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2009
Antal lägenheter/enheter 20 st varav två dubbletter / våningsplan. Totalt 80 lägenheter
Storlek 32,8 - 43,0 kvm
Hyra 5348 - 6088 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Linné, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Linné ligger i Sävja med närhet till skog och natur. Det finns både bra och lättillgängliga promenadområden både i anslutning till boendet och i närområdet. Buss nummer 5 tar dig lätt från city till Linné. Även buss nummer 42 och 12 stannar utanför boendet. Vill du ta bil hit finns det gratis parkering att tillgå.
Mål och inriktning Linné har fyra våningsplan.
Mat och måltider Samtliga lägenheter har ett pentry där det finns möjlighet att ha mikrovågsugn, kaffe/vattenkokare. Pentryt är utrustat med kylskåp som har frysfack. Linné har även eget kök som levererar mat till de olika planen. Specialkost samt individuella önskemål gällande mat och dryck tillgodoses. Maten är väl sammansatt och variationsrik utifrån äldres behov och preferenser. Frukt, grönsaker och dessert serveras dagligen.
Aktiviteter och social samvaro Vi har ett rikt utbud av aktiviteter. På Linné erbjuder vi dagligen tidningsläsning, sittgymnastik samt utevistelse. Varje våningsplan har sedan egna aktiviteter som bestäms utifrån de boendes önskemål och intressen. I den gemensamma samlingslokalen anordnas andakt, underhållning av trubadurer och musiker, olika körer samt bingo. Bild och form har vi 1 gång/vecka då en lärare kommer hit.
Personalens kompetens & bemanning Vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut samt sjukgymnast ingår i arbetslaget. På samtliga plan arbetar fem personer på dagen och fyra på kvällen. Natten bemannas av en personal/våningsplan. Därutöver tjänstgör 2-3 sjuksköterskor. Vårdplanering tillsammans med närstående utförs minst en gång/år.
Övrigt Fotvård samt frisör kommer hit regelbundet. Vi arbetar med Senior Alert vilket innebär en kvalitetssäkrad omvårdnad. Verksamheten är ISO certifierad där kvalitetskontroller görs regelbundet såväl internt som externt.