Vård- och omsorgsboende

Lundgården
Lundgården
Sammanfattning Lundgårdens vård- och omsorgsboende ligger på landet, cirka 15 km från Uppsala. Här kan man uppleva djur och natur med en känsla av trädgård utanför knuten. Innergårdar med grönska, fontän och fina promenadvägar ger en trivsam livsmiljö.
Kontaktinformation  
Adress Lundgården 2, 743 81 Bälinge
Telefon - Allmän 018- 727 48 65
Telefon - Enhetschef 018-727 48 79
E-post kristin.wahl@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2000
Antal lägenheter/enheter 31 stycken
Storlek 36 - 52 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet -
Utförare Uppsala kommun
Webbsida www.vardochomsorg.uppsala.se
Presentation  
Boendemiljö Lundgården ligger i Bälinge, med närhet till skola, dagis, affär och grönområde. Inomhus finns en stor matsal med ljus inredning för måltider och gemensamma aktiviteter. Här finns också flera mindre rum för samvaro, födelsedagsfirande och olika aktiviteter. Utemiljön består av två innegårdar med mycket grönska och även bärbuskar, som ger möjlighet att odla och pyssla med växter. Fontän och grill gör sommardagar extra sköna.
Mål och inriktning Lundgården har 20 platser för omvårdnad och 10 platser för personer med demenssjukdom. Här finns även en korttidsplats. Vi strävar efter att erbjuda aktiviteter för både hälsa och socialt välbefinnande, utifrån varje boendes intressen och förmågor. Vi vill att de boende ska känna trygghet, trivsel och gemenskap på Lundgården.
Mat och måltider Maten levereras från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice, som lägger stor vikt vid närproducerade och ekologiska råvaror. Vid temadagar, grillkvällar eller andra tillfällen kan vi också välja att ordna egna måltider utifrån det tema de boende valt. Den boende kan välja att äta enskilt i sin egen lägenhet eller tillsammans med andra i vår gemensamma matsal. I matsalen serveras även mellanmål och kaffe under dagen.
Aktiviteter och social samvaro På Lundgården ordnar vi aktiviteter och samvaro som ordlekar, sittgympa och ibland underhållning. Varje boende kan också önska enskild aktivitet tillsammans med sin kontaktperson. Det kan gälla högläsning, att lösa korsord tillsammans eller bara prata om minnen och upplevelser. Under sommaren utnyttjar vi den fina utemiljön och närheten till naturen. De boende önskar och påverkar inriktningen på våra aktiviteter.
Personalens kompetens & bemanning Vi har sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast dagtid måndag – fredag. Övrig tid kan sjuksköterska tillkallas vid behov. Undersköterskor finns dygnet runt. Gruppledare och verksamhetschef finns tillgänglig dagtid måndag – fredag. Övrig personal är vaktmästare och kökspersonal. I undersköterskegruppen finns kompetens inom akutsjukvård, palliativ, demens mm.
Övrigt Vi kan erbjuda frisör och fotvård och på plats.