Vård- och omsorgsboende

Myrbergska gården
Myrbergska gården
Sammanfattning Myrbergska gården ligger vackert beläget i Luthagen. På Myrbergska gården lägger vi extra omsorg på måltiderna och gör dem gärna till en aktivitet i sig. Vi arbetar med vårdhund och i vår vackra innergård så gör vi olika aktiviteter beroende på årstid. Träning och social gemenskap är prioriterat.
Kontaktinformation  
Adress Geijersgatan 61, 752 31 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 21 02
Telefon - Enhetschef 018-727 87 02
E-post birgitta.hansson@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2001
Antal lägenheter/enheter 51
Storlek 26 - 40 kvm
Hyra 4890 - 5794 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Myrbergska gården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Trots vårt centrala läge finns fin natur kring huset. Vår stora och skyddade innergård gör det enkelt att äta ute under sommartid och att gå ut i trädgården när man själv vill. Gemenskap upplever vi också kring odlingarna i trädgården, när rabarber och jordgubbar mognar, och kring pianot vid eftermiddagsfikat. På våra stora altaner får du en stunds avkoppling och de stora allrummen gör det enkelt att umgås med varandra. Vi har totalt 51 lägenheter.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Vi lägger extra omsorg på måltiderna och gör dem gärna till en aktivitet i sig. Vår stora och skyddade innergård gör det enkelt att äta ute under sommartid. Vi serverar måltider och frukt sju gånger om dagen, den sista som ett litet nattmål. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.
Aktiviteter och social samvaro Små stunder tas tillvara för upplevelser och samvaro. Vintertid lyser vi upp gården med eldkorgar för att locka till promenad även i kylan. Vi har gemensamma stunder flera gånger om dagen det kan vara sittyoga, se på film, spela bingo eller vara med i samtalsgrupper. Två grupper har valt att varje vecka träffa vårdhund tillsammans med sin arbetsterapeut. Det ger både träning och social gemenskap i gruppen. Gemenskap upplever vi också kring odlingarna i trädgården, när rabarber och jordgubbar mognar, och kring pianot vid eftermiddagsfikat.
Personalens kompetens & bemanning Små stunder tas tillvara för upplevelser och samvaro. Vintertid lyser vi upp gården med eldkorgar för att locka till promenad även i kylan. Vi har gemensamma stunder flera gånger om dagen det kan vara sittyoga, se på film, spela bingo eller vara med i samtalsgrupper. Två grupper har valt att varje vecka träffa vårdhund tillsammans med sin arbetsterapeut. Det ger både träning och social gemenskap i gruppen. Gemenskap upplever vi också kring odlingarna i trädgården, när rabarber och jordgubbar mognar, och kring pianot vid eftermiddagsfikat.
Övrigt Små stunder tas tillvara för upplevelser och samvaro. Vintertid lyser vi upp gården med eldkorgar för att locka till promenad även i kylan. Vi har gemensamma stunder flera gånger om dagen det kan vara sittyoga, se på film, spela bingo eller vara med i samtalsgrupper. Två grupper har valt att varje vecka träffa vårdhund tillsammans med sin arbetsterapeut. Det ger både träning och social gemenskap i gruppen. Gemenskap upplever vi också kring odlingarna i trädgården, när rabarber och jordgubbar mognar, och kring pianot vid eftermiddagsfikat.