Vård- och omsorgsboende

Attendo Sandelska huset
Attendo Sandelska huset
Sammanfattning Attendo Sandelska huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med större omvårdnadsbehov. Boendet är beläget i Uppsala och består av 54 lägenheter fördelat på två avdelningar med demensinriktning och fyra avdelningar med inriktning omvårdnad. Vi har utevistelse och trädgård som koncept.
Kontaktinformation  
Adress Sandelsgata 2, 754 39 Uppsala
Telefon - Allmän 076 - 843 55 00
Telefon - Enhetschef 076 - 843 55 00
E-post carina.jallrud@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2011
Antal lägenheter/enheter 54
Storlek 32-33,5
Hyra 6057 - 6340 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Attendo
Webbsida Attendo Sandelska huset
Presentation  
Boendemiljö Sandelska huset är beläget i Nyby med närhet till fina promenadstråk och till Gamla Uppsala. Bussar till centrala Uppsala stannar utanför på gatan. Huset består av fyra våningar, varav tre våningar är boendeplan. På varje våningsplan finns 18 lägenheter, dessa är i sin tur uppdelade på två avdelningar. Varje avdelning har olika teman, 40, 50 eller 60-tals tema. Det innebär att inredningen är inspirerad från de olika årtiondena.
Mål och inriktning Sandelska huset är ett konceptboende med inriktning utevistelse och trädgård. Det innebär att vi spenderar mycket tid utomhus och i trädgården. Men också att vi planerar in utflykter, både i närområdet och i andra delar av staden.
Mat och måltider Våra menyer är framtagna av Attendos kostchef. Maten som serveras kommer till viss del från Familjen Dafgårds men tillreds och kompletteras med tillbehör på boendet. Du har möjlighet att tycka till om maten och måltidssituationen. Personalen bakar ofta kaffebröd som serveras till eftermiddagsfikat, är du intresserad får du gärna vara med och baka. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnad mellan vardag och fest. Därför dukar vi gärna fint så ofta tillfälle ges.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder dig som boende minst två aktiviteter per dag. Det kan vara allt från bingo till utställningar. Utöver de gemensamma aktiviteterna arbetar vi även med individuella aktiviteter. Då vädret tillåter spenderar vi mycket tid i vår trädgård. Som boende har du möjlighet att påverka utbudet av aktiviteter.
Personalens kompetens & bemanning Vi som arbetar på Sandelska huset har erfarenhet och utbildning inom vård och omsorg. Vi ser till det friska och arbetar hälsobringande, alla insatser utgår från individen. Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, hälsoinspiratör och verksamhetschef. Fålhagens vårdcentral har läkaransvaret för Attendo Sandelska huset.
Övrigt Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss. Är du nyfiken och vill veta mer om oss får du gärna besöka vår blogg på www.sandelskahuset.com eller på sociala medier där du söker efter Attendo Sandelska huset.