Vård- och omsorgsboende

Skogsgården
Skogsgården
Sammanfattning Skogsgården i Storvreta ligger i ett lugnt område med bra kommunikationer nära vacker natur. Naturskön omgivning med närhet till skog, vatten, promenadvägar och parker. Närhet till busshållplats och tågstation.
Kontaktinformation  
Adress Vretalundsvägen 10, 743 40 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 018-727 67 40
E-post petra.gretener@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår -
Antal lägenheter/enheter 28
Storlek 25 - 63 kvm
Hyra 4000-6000 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet Väljs av kunden.
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Skogsgården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Skogsgården i Storvreta ligger i ett lugnt område med bra kommunikationer nära vacker natur. Naturskön omgivning med närhet till skog, vatten, promenadvägar och parker. Närhet till busshållplats och tågstation.
Mål och inriktning Skogsgårdens äldreboende ger stöd och omsorg till äldre med kroppslig och/eller demenssjukdom. Vi planerar omvårdnad och aktiviteter efter dina förmågor och behov – där du föredrar att stiga upp, vilken musik du vill lyssna på, vilka aktiviteter du vill delta i osv. Som boende får du en kontaktperson som är ansvarig för din trivsel och ditt välbefinnande. Han eller hon ansvarar i överenskommelse med dig för din omvårdnad, skötsel av din lägenhet och dina kläder. Sjuksköterskan ansvarar för den medicinska vården.
Mat och måltider Skogsgårdens måltider levereras från ett av kommunens egna kök inom Måltidsservice, som lägger vikt vid ekologiska och närproducerade råvaror. Du kan välja att äta tillsammans med andra boende eller i din egen lägenhet. Vi uppmärksammar helger och högtider med mat, dekoration och pyssel. Ofta bakar vi något gott till eftermiddagskaffet.
Aktiviteter och social samvaro På Skogsgården har vi ett aktivitetsråd. Det består av representanter från verksamheten och boende och vår verksamhetschef. Vi planerar aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. Vi ordnar aktiviteter flera gånger i veckan, det kan vara promenader och utomhusvistelser, filmvisning, sång och musik, bakning, bingo, handarbete, gymnastik, gudstjänster, trädgårdsarbete, tipsrunder m.m. Varje vecka har du en halvtimme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand. Din familj och dina vänner är givetvis alltid välkomna till Skogsgården för besök.
Personalens kompetens & bemanning På boendet arbetar omvårdnadspersonal som finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterska finns också tillgänglig och en dag i veckan kommer sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut på besök, då de även handleder personalen. Minst en gång i veckan och vid behov kommer läkare till oss som är knuten till vår verksamhet.
Övrigt Service i form av frisör, fotvård och ärenden till post erbjuds på plats. Annan service finns i närområdet.