Vård- och omsorgsboende

Stenhagens vård- och omsorgsboende
Stenhagens vård- och omsorgsboende
Sammanfattning Balkonger, trädgård och natur in på knutarna ger en bra utemiljö. Vi har träningslokal och eget spa/bad för den som vill ha avslappning. Vår äldrepedagog hittar alltid något att välja på för dig som vill vara aktiv. Vi finns nära Stenhagens centrum.
Kontaktinformation  
Adress Herrhagsvägen 14, 752 67 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 87 03
Telefon - Enhetschef 018-727 87 01, 018-727 87 02
E-post debora.ostman@uppsala.se; birgitta.hansson@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2008
Antal lägenheter/enheter 80
Storlek 30 - 36 kvm
Hyra 5001 - 5469 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Borderlite/Comhem
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Stenhagens vård- och omsorgsboende, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Det är nära till bibliotek och Stenhagens centrum med affärer. Våra dagrum är öppna och ljusa och här finns även lugna hörnor och fönstersmygar med sittgrupper och utsikt mot skog och mark. Balkonger, trädgård och natur in på knutarna ger en bra utemiljö. Inomhus finns vår träningslokal och eget spa/bad där den som vill får träning och avslappning. Vi har totalt 80 lägenheter fördelade på fyra plan. Flera lägenheter har möjlighet till parboende och i alla lägenheter är det möjligt att använda dator.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Hos oss är alla de fem aspekterna på en måltid viktiga – maten, omgivningen, bemötandet, upplevelsen och rutinerna kring maten. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.
Aktiviteter och social samvaro Vi har en träningslokal och eget spa/bad där du som vill får träning och avslappning. Här ordnar vår äldrepedagog varje vardag i veckan motion, musik och sysselsättningar utifrån dina intressen. Vad som händer under dagen varierar men det finns alltid något att välja på för dig som vill vara aktiv. Vi har också ett nära samarbete med studieförbund, Svenska kyrkan och flera volontärer.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Våra vårdhundsteam är mycket uppskattade av de som valt att delta. Äldrepedagog finns hos oss. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.