Vård- och omsorgsboende

Tavastehus vårdboende
Tavastehus vårdboende
Sammanfattning Tavastehus vårdboende är ett demensboende beläget vid det gamla Ekeby Bruk i Uppsala, ca 2 kilometer från centrum. Huset har två våningar med totalt 16 lägenheter där våningsplanen har mellan sju och åtta lägenheter. Detta ger en liten och hemtrevlig miljö för personer med demenssjukdom. På Tavastehus finns en certifierad vårdhund och vårdhundsförare som besöker verksamheten med regelbundenhet.
Kontaktinformation  
Adress Tavastehusgatan 5, 75263 Uppsala
Telefon - Allmän 18 – 430 09 63 (Sjuksköterska / platschef)018 – 430 09 61 (våning 1)018 – 430 09 62 (våning 2)018 – 430 09 60 (Samordnare)
Telefon - Enhetschef 018-4300950
E-post eva.hall@ansvarochomsorg.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende
Byggår 1999
Antal lägenheter/enheter 16
Storlek 33,6 kvm
Hyra 4598
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Nej
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Comhem
Utförare A&O Ansvar och Omsorg AB
Webbsida http://www.ansvarochomsorg.se/tavastehus/
Presentation  
Boendemiljö Tavastehus vårdboende är ett demensboende beläget vid det gamla Ekeby Bruk i Uppsala, ca 2 kilometer från centrum. Huset har två våningar med totalt 16 lägenheter där våningsplanen har mellan sju och åtta lägenheter. Detta ger en liten och hemtrevlig miljö för personer med demenssjukdom. Tavastehus har dygnet runt omsorg med sjuksköterskor, undersköterskor samt sjukgymnast och arbetsterapeut. Läkarbesök sker en gånger per vecka med läkare från Landstinget. På Tavastehus finns en certifierad vårdhund och vårdhundsförare som besöker verksamheten med regelbundenhet.
Mål och inriktning Demensboende
Mat och måltider PÅ Tavastehus vill vi skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende. Vårt mål är att de boende ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet. Vi vill att de som bor hos oss ska uppleva sitt nya boende som ett hem. Ett hem där man känner sig trygg i vetskapen om att det alltid finns någon till hands om jag skulle behöva hjälp eller sällskap. Vi vill vårda efter vår vision som vi kallar Hela människan – hela livet. Detta betyder att vi alltid vill se och respektera varje boende som en hel människa även om sinnen eller kroppsliga funktioner är försvagade. Vi vill möta alla de behov som varje individ har hela livet och värna om den boendes integritet och självbestämmanderätt.
Aktiviteter och social samvaro Erbjuder meningsfulla aktiviteter och använder oss mycket av vår fina trädgård
Personalens kompetens & bemanning Sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare från landstinget 1 gång per vecka
Övrigt Vårdhundsteam med förare finns