Vård- och omsorgsboende

Attendo Topelius
Attendo Topelius
Sammanfattning Attendo Topelius är ett modernt äldreboende beläget i stadsdelen Nyby. Boendet har 80 lägenheter fördelade på fyra våningsplan. På Topelius arbetar vi efter konceptet ”Sport och Spa” vilket innebär att hälsobegreppet genomsyrar verksamheten både individuellt och i stort. Aktiviteter är ett viktigt inslag i vardagen på Attendo Topelius veckans alla dagar. På Attendo Topelius har vi personal med hög kompetens och vi har också särskild avsedd personal med ansvar för att planera och driva aktiviteter tillsammans med våra boende och övrig personal.
Kontaktinformation  
Adress Topeliusgatan 18, 754 41 Uppsala
Telefon - Allmän 070 - 261 41 90
Telefon - Enhetschef 070 - 261 41 90
E-post sara.nelsen@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2012
Antal lägenheter/enheter 80
Storlek 30 - 33 kvm
Hyra 5800 - 6500 kronor/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Valfri
Utförare Attendo Sverige AB
Webbsida http://www.attendo.se/Topelius
Presentation  
Boendemiljö Attendo Topelius är ett nybyggt äldreboende beläget i den lugna stadsdelen Nyby. Boendet ligger med direkt närhet till grönområden och fina promenadvägar. Boendet har en stor och fin trädgård som är tillgänglig för alla som bor på Topelius. I huset finns bla.en träningslokal, en spaavdelning med bubbelbadkar som är både höj- och sänkbart, en en sportpub och ett litet bibliotek. Varje avdelning har en öppen planlösning med ljusa och fina lokaler.
Mål och inriktning Attendo Topelius är ett livsstilsboende med inriktning Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välbefinnande är ett viktigt och prioriterat område i verksamheten. Vi använder träning, motion, spel, skönhetsvård, bad och mycket annat för en varierad och trivsam vardag. Sporten roar och bidrar till gemenskap medan spa och sinnesstimulering ger avkoppling och välbehag för den som föredarar det. Vi ordnar dagligen olika former av träning i vår träningslokal antingen i cirkelform eller individuella program framtaget av vår sjukgymnast.
Mat och måltider Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust. Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Aktiviteter och social samvaro Aktiviteter är ett viktigt inslag i vardagen på Attendo Topelius veckans alla dagar. För att hålla vår profil Sport & Spa levande i vardagen har Attendo Topelius en trivselvärd som ansvarar för att planera och driva aktiviteter tillsammans med boende och övrig personal. Du behöver inte vara en sportfanatiker för att bo här, det fungerar lika bra om du ”bara” tycker om att umgås och ha roligt i sociala sammanhang och andra upptåg. Vi följer världsmästerskap, friidrott och matcher på storbilds-TV och ordnar aktiviteter som tipspromenader och pubaftnar med frågesport om kända sportprofiler. Utomhus har vi egna tävlingslopp, spelar boule, gruppträning med mera. Vi besöker idrottsevenemang utanför boendet tillsammans med dig som tex vill gå på fotbollsmatch. Träning sker dagligen i vår träningslokal. Det finns flera andra former av träning, bl a armträning, zumba, avslappning, fredagsdans och mycket mer. Vår spa avdelning erbjuder en stunds njutning med tex bubbelbad, massage, hårvård, manikyr, pedikyr, avslappning mm. ”Rör på dig och Låt någon annan röra på dig ” är vår filosofi.
Personalens kompetens & bemanning På Attendo Topelius arbetar undersköterskor med grundutbildning men också flera med vidareutbildning som tex Silviasyster. Vi har också både sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut samt vår aktivitetsgrupp.
Övrigt Till Attendo Topelius kommer både tandvård, frisör och fotvårdare efter behov.