Vård- och omsorgsboende

Tunåsen
Tunåsen
Sammanfattning Här finns många detaljer från en annan tidsepok, möbler, porslin och föremål som framkallar minnen från förr och uppmuntrar till samtal i vardagen. I vår trädgård finns odlingslådor där du kan delta i trädgårdsarbete efter lust och förmåga. Vår massör ger taktil massage i avslappnad miljö. Vi finns i Svartbäcken.
Kontaktinformation  
Adress Hallstensgatan 20, 753 34 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 88 51
Telefon - Enhetschef 018-727 88 50
E-post
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår Om och tillbyggt 2001-2002
Antal lägenheter/enheter 47
Storlek 34 - 51 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Förenade Care AB
Webbsida
Presentation  
Boendemiljö Tunåsen ligger mitt i Svartbäcken, i en lummig och rofylld utemiljö. Atmosfären är familjär och hemtrevlig. I vår möblering finns många detaljer från en tidsepok då våra boende var yngre och mer aktiva. Våra stora balkonger med blommor och gröna växter är mycket lättillgängliga att komma ut till när vädret tillåter. I vår trädgård finns odlingslådor där du kan delta i lättare trädgårdsarbete efter lust och förmåga. Här finns totalt 47 lägenheter fördelade på tre plan. Varje plan rymmer ljusa samlingslokaler och matsal. Träningslokal finns i entréplanet.
Mål och inriktning Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.
Mat och måltider Måltiderna, kaffestunderna och våra dagliga aktiviteter blir stunder med trevlig gemenskap. Varje vecka har vi fredagscafé med hembakat kaffebröd och underhållning av olika slag. Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.
Aktiviteter och social samvaro Vår diplomerade massör kan ge taktil massage i skön, avslappnad miljö och vi ordnar ofta musikstunder. Musik och rörelse för kropp och själ är viktigt. Vi arrangerar även aktiviteter där du som anhörig bjuds in. Några exempel är 50-talsfest, djurbesök från 4H-gården och traditionell midsommar, påsk och julfirande. Det är trevligt att prata en stund över en kopp kaffe. Varje vecka har vi fredagscafé med hembakat kaffebröd och underhållning av olika slag. Vi ordnar fester där maten följer temat.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård via oss och du har även tillgång till taktil massage. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.