Vård- och omsorgsboende

Tunåsen
Tunåsen
Sammanfattning Tunåsen ligger i Svartbäcken som är ett lugnt och lummigt område. Vi har stora balkonger med blommor och i trädgården finns odlingslådor. Måltider, fika och våra dagliga aktiviteter är stunder med trevlig gemenskap. Atmosfären är familjär och hemtrevlig.
Kontaktinformation  
Adress Hallstensgatan 20, 753 34 Uppsala
Telefon - Allmän 018 - 726 03 30
Telefon - Enhetschef 018 - 727 88 04
E-post maria.ohlin-eklund@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår Om och tillbyggt 2001-2002
Antal lägenheter/enheter 47
Storlek 34 - 51 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Uppsala kommun
Webbsida
Presentation  
Boendemiljö Tunåsen ligger mitt i Svartbäcken, i en lummig och rofylld miljö. Atmosfären är familjär och hemtrevlig. Våra stora balkonger är trivsamma och mycket lättillgängliga att komma ut till. I vår trädgård finns odlingslådor där du kan delta i lättare trädgårdsarbete efter lust och förmåga. Här finns totalt 47 lägenheter fördelade på tre plan. Varje plan rymmer ljusa samlingslokaler och matsal. Träningslokal finns i entréplanet.
Mål och inriktning Vi arbetar personcentrerat och finns nära dig när du behöver det och vi värnar om din delaktighet och trygghet. Vi tar ansvar för god och säker vård och arbetar med ständiga förbättringar. Vi har aktiviteter där varje person och möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen men även hitta nya intressen. Vi är nyfikna på ny teknik och nya möjligheter till aktiviteter för dig som bor här.
Mat och måltider Maten levereras från Dafgårds. Måltiderna, kaffestunderna och våra dagliga aktiviteter blir stunder med trevlig gemenskap. Varje vecka har vi fredagscafé med hembakat kaffebröd och underhållning av olika slag.
Aktiviteter och social samvaro Musik och rörelse för kropp och själ är viktigt, vi ordnar med musikunderhållning och aktiviteter till musik. Vi erbjuder cykelturer med cykelricha, filmvisningar på storskärm och sociala aktiviteter som ger träning för både kropp och knopp. Vi arrangerar även aktiviteter där du som anhörig bjuds in, såsom festligheter i samband med firande av högtider och olika teman utifrån samråd med de boende.
Personalens kompetens & bemanning Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Vår personal ger omtanke, vänlighet och service. Med det skapar vi en trygg och trivsam gemenskap. Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med Region Uppsala. Du har en kontaktperson som har extra ansvar för dina behov och önskemål. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Övrigt Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård via oss. Vi har vårdhund. Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i träningslokalen eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.