Vård- och omsorgsboende

Vigmund äldreboende
Vigmund äldreboende
Sammanfattning Vigmund är ett vård- och omsorgsboende i Rasbo, cirka två mil utanför Uppsala. Boendet består av en omvårdnadsavdelning, en demensavdelning samt en korttidsplats. Vigmund har totalt 30 lägenheter, varav tre är dubbletter där par har möjlighet att bo tillsammans. Vigmund drivs av Uppsala kommun.
Kontaktinformation  
Adress Gåvstavägen 19, 755 96 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 75 04, 018-727 75 05
Telefon - Enhetschef 018-727 75 08
E-post aron.sivapalan@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 1995
Antal lägenheter/enheter 30
Storlek 34 - 54 kvm
Hyra -
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Nej
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet Tele 2, Telia
Utförare Uppsala kommun
Webbsida https://vardochomsorg.uppsala.se/boende/aldreboende/vara-aldreboenden/vigmund/
Presentation  
Boendemiljö Vigmund är ett vård- och omsorgsboende i Rasbo, cirka två mil utanför Uppsala. Boendet består av en omvårdnadsavdelning, en demensavdelning samt en korttidsplats. Vigmund har totalt 30 lägenheter, varav tre är dubbletter där par har möjlighet att bo tillsammans. Varje lägenhet har ett rum och ett stort badrum med dusch och toalett. Vissa lägenheter har eget pentry. Lägenheterna är utrustade med vårdsäng och larm. I övrigt möblerar hyresgästen med sina personliga tillhörigheter. Avdelningarna har öppen planlösning vilket skapar möjlighet till gemenskap och samvaro. Varje avdelning har en stor balkong/terrass. På baksidan av huset har vi tillgång till en vacker trädgård. I markplan finns en större gemensam matsal samt vår dagverksamhet. På markplan ligger även Rasbo vårdcentral.
Mål och inriktning Vi utgår ifrån en humanistisk människosyn och utifrån alla människors lika värde. Vi strävar efter att de som bor på Vigmund så långt det är möjligt ska få leva utifrån egna önskemål och förutsättningar. Vårt mål är att de boende ska känna delaktighet, självbestämmande, trygghet och meningsfullhet i tillvaron. Vi värnar om ett gott bemötande och respekt för individen.
Mat och måltider Vi är måna om att alla som bor på Vigmund ska uppleva en så hemlik miljö som möjligt och att atmosfären ska vara trivsam. Måltiderna ska vara lugna och trevliga och bidra till social samvaro och gemenskap. Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet måltidsservice.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder olika aktiviteter för samvaro som bingo, filmvisning, pyssel och gymnastik. Vi samarbetar med Röda korset som bidrar med högläsning, fika, andakt och underhållning. När säsongen tillåter flyttar vi ut våra aktiviteter i trädgården.
Personalens kompetens & bemanning Flertalet tillsvidareanställda är undersköterskor och verksamheten har två Silviasystrar. På boendet finns det även sjukgymnast som regelbundet leder gruppgymnastik och ansvarar för individuell träning. Vår arbetsterapeut ser till att de boende har rätt hjälpmedel och en aktivitetssamordnare ansvarar för att de boende får en meningsfull och varierad daglig verksamhet. Sjuksköterska finns på plats dagtid och boendet har tillgång till joursjuksköterska och jourläkare dygnet runt.
Övrigt På Vigmund arbetar även gruppledare, köksbiträde, lokalvårdare och verksamhetschef. Patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan och utgår från Rasbo vårdcentral som ligger i samma byggnad. Tandvård kan erbjudas på plats via samarbete med Oral Care. Tillgång till fotvård finns, liksom besök av frisör.