Vård- och omsorgsboende

Von Bahr
Von Bahr
Sammanfattning Von Bahrs omvårdnadsboende har 16 lägenheter för män och kvinnor. Vi ger stöd till människor som har eller har haft en beroendeproblematik. Boendet är primärt avsett för personer som är över 65 år. Yngre personer kan dock förekomma efter särskild ansökan. Personalens och de boendes ambition är att von Bahr ska vara ett drog- och alkoholfritt boende.
Kontaktinformation  
Adress Ferlinsgatan 31 B, 754 28 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 26 22
Telefon - Enhetschef 018-727 26 20
E-post aron.sivapalan@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Omvårdnadsboende
Byggår 2010
Antal lägenheter/enheter 16
Storlek 30 kvm
Hyra 3500 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Valfritt
Utförare Uppsala kommun
Webbsida von Bahr, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Von Bahr byggdes 2010 och lokalerna är ljusa och moderna. Förutom de boendes egna lägenheter finns gemensamma rum på alla våningsplan och matsal och tv-rum på markplan. Lokalernas utformning gör att man med lätthet kan bo här även med ett stort omvårdnadsbehov. Von Bahr har utsikt mot von Bahrska häcken med närhet till Heidenstams torg. Boendet ligger i övrigt i ett lugnt bostadsområde med mycket grönområden i anslutning till byggnaden.
Mål och inriktning Von Bahrs omvårdnadsboende har 16 lägenheter för män och kvinnor. De boende har inte rätt att konsumera alkohol eller andra droger på von Bahr. Däremot kan de komma till von Bahr påverkade. Den boende blir då hänvisad till sin lägenhet och får inte vistas i gemensamma utrymmen. Vi vill skapa en lugn och trygg boendemiljö genom respekt för varje boendes integritet. I verksamheten ingår även inslag som ska leda till att minska den boendes missbruk. Von Bahr har personal dygnet runt årets alla dagar.
Mat och måltider Måltiderna kommer från ett av kommunens egna kök inom Måltidsservice, som satsar på ekologisk och närproducerat med ibland egentillverkade sylter, marmelader och bröd. Vid till exempel högtider eller aktiviteter kan personal och boende också välja laga maten själva om de vill ha ett eget tema för dagen.
Aktiviteter och social samvaro Gemensamma aktiviteter i form av bingo, musikkvällar och tipspromenader. Individuella aktiviteter sker tillsammans med kontaktperson och utformas efter den boendes önskemål.
Personalens kompetens & bemanning På von Bahr arbetar behandlingsassistenter och undersköterskor. Läkare kommer till enheten en gång per vecka och sjuksköterska finns på plats minst 15 timmar i veckan.
Övrigt -