Vård- och omsorgsboende

Västergården
Sammanfattning Västergården är ett modernt och trivsamt boende med 50 lägenheter på tre plan i stadsdelen Svartbäcken, nära Fyrisåns lummiga stränder och promenadvägar. Nära grannar är en träffpunkt för seniorer, Svartbäcksgårdens rehabiliteringscentrum och ett litet centrum med vårdcentral och apotek. Nära till café och flera restauranger i närområdet. Bra bussförbindelser.
Kontaktinformation  
Adress Svartbäcksgatan 56, 753 33 Uppsala
Telefon - Allmän 018-727 86 50
Telefon - Enhetschef 018-727 86 77
E-post Fatemeh.Zamani-Rivash@uppsala.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2009
Antal lägenheter/enheter 50
Storlek 29,4 - 30 kvm
Hyra 29,4 kvm - 5028kr 30kvm - 5108kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia / Comhem
Utförare Uppsala kommun
Webbsida Västergården, Uppsala kommun
Presentation  
Boendemiljö Huset har 50 lägenheter i tre plan och ligger i stadsdelen Svartbäcken. Västergården har 20 lägenheter på plan 2 och 3 med rymliga balkonger och utsikt över Fyrisån och domkyrkan. Bottenvåningen har en stor trädgård som vetter mot Fyrisån. Utanför boendet finns en asfalterad cykel- och promenadväg med gångavstånd till stadskärnan.
Mål och inriktning Västergårdens lägenheter är indelade i tre avdelningar: avd.1 för demensboende, avd 2 och 3 för omvårdnadsboende. Vi värnar om delaktighet, trygghet och bemötande. Tillsammans med dig upprättar kontaktmannen en genomförandeplan som visar vilka behov du har och vad som är viktigt för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård utifrån interna och externa krav och kvalitetsmål för förbättringar.
Mat och måltider Frukost serveras på rummet eller i matsal. Lunch, eftermiddagskaffe, middag, mellanmål under kvällen. Vi ser till helheten – maten, omgivningen, bemötandet, upplevelsen och rutinerna – vid varje måltid. Måltidsservice ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska produkter så långt det är möjligt. I lägenheten finns kyl/frysfack och plats för kaffebryggare/vattenkokare.
Aktiviteter och social samvaro Vi har många aktiviteter i huset. Tidningsläsning, sittgymnastik, promenader, bingo, målning m.m. Våra aktivitetsansvariga på varje avdelning ansvarar för planeringen av aktiviteter på respektive avdelning. Musikunderhållning är inplanerat regelbundet.
Personalens kompetens & bemanning Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast ingår i arbetslaget. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns att tillgå i huset. Sjuksköterskan arbetar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom joursjukvården. Läkare kommer regelbundet till boendet.
Övrigt Hårfrisörska och medicinsk fotvårdsspecialist kommer till Västergården och utför behandlingar. Verksamheten är ISO-certifierad.