Vård- och omsorgsboende

Gutasund
Sammanfattning Gutasunds nybyggda äldreboende med 72 ljusa lägenheter erbjuder alla fördelar med ett modernt boende samtidigt som vi återknyter till traditioner och lokal kulturhistoria. I fokus står varje persons önskemål och behov vilket genomsyras i allt från hur vi arbetar till den hemlika miljön och vackra trädgården. Varje del är utformad utifrån expertis om demens och kognition vilket gör Gutasund till ett boende i framkant för livskvalitet på ålderns höst.
Kontaktinformation  
Adress Valthornsvägen 53, 756 50 Uppsala
Telefon - Allmän 010-130 31 67
Telefon - Enhetschef 010-130 31 67, bitr. enhetschef 010-130 41 12
E-post annika.eriksson@frosunda.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2015
Antal lägenheter/enheter 72
Storlek 32 kvm
Hyra 7 300 kronor/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Nej
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telefoni: Uno Bredbandsleverantör: Bahnhof
Utförare Frösunda Omsorg AB
Webbsida Frösunda Gutusund
Presentation  
Boendemiljö Gutasund ligger endast 7 km från centrala Uppsala i närhet till natur och vatten. Precis vid boendet finns möjlighet till ett stort utbud av service. Varje detalj i boendemiljön är genomtänkt för att möta personer med demens på bästa sätt och stor vikt har lagt för att göra den hemlik, varm och trygg. De ljusa lägenheterna har ett stort badrum, pentry och anpassad säng och inreds personligt. På varje våning finns balkonger. Alla andra delar på boendet är stilfullt möblerade. Den vackra trädgården som blommar från vår till höst utgör en oas och har gångstråk, odlingar, sittplatser.
Mål och inriktning Vi utgår från varje persons egna önskemål om hur man vill leva och vad som skapar en meningsfull vardag. Hur vi ska arbeta utifrån dina önskemål och behov, beskrivs i en genomförandeplan som följs upp regelbundet. Det handlar om att vara lyhörd och professionell. Våra medarbetares bemötandet utgår från en gedigen kunskap om demenssjukdomar liksom respekt, engagemang och nyfikenhet för varje person. Vi ser till det friska och arbetar för att locka fram dina förmågor utifrån förutsättningar.
Mat och måltider Måltiderna ska vara en höjdpunkt på dagen; från hur det smakar och serveras till att det är en lugn miljö och att man får sitta med dem man gillar. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassar vi maten. Baket sköter vi tillsammans med dem som vill. Det finns alltid färsk frukt.
Aktiviteter och social samvaro Vi utgår från varje persons önskemål för att skapa en meningsfull vardag. Inredningen är genomtänkt för att bjuda in till rörelse, aktivitet och stimulering. För den som vill erbjuder vi gemensamma aktiviteter; allt från musik och underhållning, spelkvällar, dans, rörelse eller olika uteaktiviteter beroende på årstid. Vi tar också in delar av det samhället har att erbjuda till boendet. Det kan vara kultur som högläsning och bokbuss eller föreläsningar. Vår aktivitetsansvarige planerar de gemensamma aktiviteterna i samråd med den enskilde. I vår vackra och rogivande trädgård kan du också njuta av fåglarna, grönskan och den porlande fontänen, promenera på gångstråken, odla eller delta i gemensamma aktiviteter.
Personalens kompetens & bemanning Verksamhetschef är ansvarig för verksamheten. Sjuksköterska är omvårdnadsansvarig med medicinskt ansvar. Undersköterska sköter den dagliga vården och omsorgen och är kontaktman. Arbetsterapeut arbetar förebyggande, habiliterande och rehabiliterande. Fysioterapeut arbetar förebyggande, behandlande och rehabiliterande. Kostchef/dietist säkerställer näringsrik och hälsosam mat. Sakkunnig inom demens.
Övrigt Vi tar in delar av det samhället som kultur: bokbuss och föreläsningar och tjänster: frisör, fotvård eller massage. Allt för man sin din dag som man vill ha den. Vår sakkunniga inom demens och kognition säkerställer att vi genomgående bemöter personer med demenssjukdom och kognitiv svikt på bästa sätt. Du som närstående är viktig och vi vill ha en nära dialog med dig. Regelbundna träffar samt inslag av stöd och utbildning kommer att erbjudas. Du får du en god insyn i verksamheten och kan påverka våra arbetssätt.