Vård- och omsorgsboende

Attendo Kapellgärdet Norra
Attendo Kapellgärdet Norra
Sammanfattning Attendo Kapellgärdet Norra är ett äldreboende bygg 2019 i Uppsala. 99 lättmöblerade lägenheter varav 6 stycken parlägenheter. Boendet drivs med konceptet sport och spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ. Vi har en träningslokal för enskilda- och gruppövningar samt en relaxavdelning med bastu och skönhetsvård. Uppe på vår takterrass kan man njuta av en utsikten. Verksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom och personer med omvårdnadsbehov.
Kontaktinformation  
Adress Vattholmavägen 12A, 754 23 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 076-695 75 42
E-post anna.palm@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2019
Antal lägenheter/enheter 99
Storlek 31-44 kvm
Hyra 6450-7450 kr/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Ja
Leverantör av telefoni/internet I samtliga lägenheter finns kabel tv uttag där basutbudet av tv kanaler ingår i hyran. Det finns även möjlighet att själv teckna abonnemang för fast telefoni, internet samt extra tv kanaler utöver basutbudet.
Utförare Attendo Sverige AB
Webbsida https://www.attendo.se/
Presentation  
Boendemiljö Attendo Kapellgärdet Norra ligger söder om Gamla Uppsala och har 99 lägenheter varav 6 stycken är parlägenheter. Lägenheterna är mellan 31 till 44 kvm där de största är parlägenheter med 2 rum. Alla parlägenheter samt några av de andra lägenheterna har egen balkong. Varje lägenhet har ett stort rum, ett kökspentry, hall samt ett badrum. Lägenheterna är utrustade med en vårdsäng/madrass men i övrigt möblerar du helt själv efter tycke och smak. På varje våningsplan finns mysiga och gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/ uteplats samt kök och matsal. Våra boenden har även tillgång till träningslokal, spa- och relaxavdelning som bland annat har ett härligt badkar med bubbel/massage och bastu, sportbar, samvarolokaler och en mysig trädgård. Högst upp i huset finns en takterrass med utsikt över Gamla Uppsala samt Uppsalas domkyrka och slott.
Mål och inriktning Att erbjuda varje individ omsorg på sitt sätt.
Mat och måltider På Attendo Kapellgärdet Norra beställs maten från Martin & Servera. Kosten är varierad och matsedeln anpassas efter traditioner, smak och årstider. De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande boenderåden där både boende och personal deltar. Vi lägger stor vikt vid att det skall se trevligt ut vid bordet med servetter, blommor eller annan bordsdekoration. Måltiderna serveras gemensamt i avdelningens matsal eller i den egna lägenheten om så önskas.
Aktiviteter och social samvaro Vi erbjuder individ och gruppaktiviteter av olika slag, helt utifrån vad våra boenden önskar. Vi uppmärksammar olika idrottshändelser, anordnar pubafton och dans. Trubadurer/musiker, yoga, tipspromenader, filmvisning, cykelturer samt utflykter med vår egen Attendo buss är andra aktiviteter som finns att tillgå. Vi lägger även stor vikt vid dagliga utevistelser för de som så önskar.
Personalens kompetens & bemanning Verksamheten bemannas av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterskor, undersköterskor, Silviasyster samt vårdbiträden.
Övrigt Attendo Kapellgärdet Norra samarbetar med extern fotvård och frisör. Varje vecka finns husläkare från Familjeläkarna på plats i huset och även tandvården kommer regelbundet till oss.